Reserveeronline2
 

Logo-Brand

Logo-Skuumk

Logo-Brugse-Zot


 

 

 

Historie van Herberg het Oude Loo

Herberg het oude Loo is gebouwd in 1880. Het pand was gelijk na de bouw al een cafe en drankenhandel. Voornamelijk voor de verkoop van dranken aan de welgestelde bewoners van de Loolaan.

Piet Joubertstraat ca. 1920  Prins Hendrik op bezoek! Herberg het Oude Loo

Piet Joubertstraat

De herberg lag vroeger aan het ‘Zandpad’, de naam Piet Joubertstraat was nog niet bedacht. In 1900 kreeg het zandpad pas de naam Piet Joubertstraat, ongeveer een maand na het vernoemen van de straat overleed Piet Joubert. (Piet Joubert [20-01-1834 – 28-03-1900] was opperbevelhebber van het leger van de Zuid-Afrikaansche Republiek van 1880 tot 1900.)

Prins Hendrik

Hendrik van Mecklenburg-Schwerin, beter bekend als Prins Hendrik, echtgenoot van koningin Wilhelmina, was een graag geziene gast in de Herberg. Zeer regelmatig hief hij samen met zijn koetsier het glas op alles wat mooi was in het leven. Als de Prins naar huis wilde, ging het vaak zo: De Prins werd in zijn rijtuig gehesen en de koetsier gaf de paarden een tik op hun achterste. De paarden kenden de weg naar Paleis Het Loo blindelings en werden daar, samen met de Prins, netjes opgevangen. De koetsier had hierdoor eerder een vrije avond.

Korte Historie

Herberg het Oude Loo heeft in zijn bestaan vele eigenaren gehad, waaronder de familie De Vries. Meer dan 50 jaar heeft deze familie het bedrijf draaiende gehouden. In de oorlog (1940-1945) is het achterhuis in bezit genomen door het Nederlandse leger om te worden gebruikt als keuken. Tijdens de bevrijding vloog er een granaat dwars door de herberg via de zijgevel weer naar buiten. In 1965 is verkocht de familie De vries de zaak aan een uitbater uit Apeldoorn. Na vele verkopen en verschillende uitbaters, is Herberg het Oude Loo gekocht en opgeknapt door de huidige eigenaars. Dankzij alle eigenaars en uitbaters in het bestaan van Herberg het Oude Loo, heeft het café de nostalgische waarde behouden. Hierdoor is Herberg het Oude Loo nog steeds het ontmoetingspunt met huiselijke ambiance en het gezellige café wat het al die jaren is geweest

 

 

/

© Herberg het Oude Loo - 2021 | Powered by DD 17x85

template joomla